11.07.2012 - Najava Javnega razpisa za pridobitev sredstev Evropskega socialnega sklada za sofinanciranje krepitve razvojnih oddelkov v podjetjih (KROP 2012)

11.07.2012

 

 Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo predvidoma še julija objavilo Javni razpis za pridobitev sredstev Evropskega socialnega sklada – ESS – za sofinanciranje krepitve razvojnih oddelkov v podjetjih (KROP 2012). Višina nepovratnih sredstev, ki bodo na razpolago za sofinanciranje krepitve razvojne funkcije v podjetjih z zaposlovanjem in usposabljanjem raziskovalcev in razvojnikov v novih ali razširjenih interdisciplinarnih razvojno-raziskovalnih skupinah in s tem podpora podjetjem pri krepitvi njihovih raziskovalnih, razvojnih ter inovacijskih sposobnosti (vključno z inovacijami na področju storitev), je do 13 milijonov evrov.

 Namen razpisa je krepitev razvojne funkcije v podjetjih z zaposlovanjem in usposabljanjem raziskovalcev in razvojnikov za polni delovni čas v novih ali razširjenih interdisciplinarnih razvojno-raziskovalnih skupinah. Javni razpis je tudi odprt za zavode, ki opravljajo raziskovalno-razvojno dejavnost za podjetja, razen javnih zavodov (v nadaljevanju: zavodi).

Predmet razpisa je sofinanciranje izvajanja aktivnosti za vzpostavitev nove skupine RR oz. krepitev obstoječe skupine RR in izvedba oblikovanega programa za pridobitev specialističnih znanj na novih razvojno raziskovalnih področjih.

Prijavitelji lahko za izvajanje svoje razvojne strategije pridobijo sofinanciranje stroškov zaposlitev za polni delovni čas najmanj za čas trajanje sofinanciranja za:

•A1: zaposlitev oziroma usposabljanje mladih raziskovalcev, ki so vpisani na podiplomski študij za delo v novi RR skupini,
•A2: zaposlitev raziskovalcev iz javnih raziskovalnih organizacij ter drugih raziskovalnih in visokošolskih zavodov v Sloveniji,
•A3: zaposlitev raziskovalcev in strokovnjakov iz Slovenije ali iz tujine,
•A4:  zaposlitev študentov, ki bodo v 6 mesecih od roka za prijavo na javni razpis zaključili študij II. ali III. stopnje bolonjskega študijskega programa ter zaposlovanje oseb prijavljenih na Zavodu za zaposlovanje RS,

Skupen obseg aktivnosti za sofinanciranje javnih sredstev po tem javnem razpisu, ki bo potekalo v letih 2013 in 2014, je lahko največ:
• do 2 zaposlitvi raziskovalcev, za oblikovanje RR skupin v podjetjih/zavodih, ki še nimajo RR oddelka ali skupine,
• do 100 odstotnega povečanja zaposlitev raziskovalcev za podporo in krepitev obstoječih RR oddelkov ali skupin.
 
Na javni razpis se bodo lahko z eno vlogo prijavile osebe zasebnega prava ustanovljene po Zakonu o gospodarskih družbah ter zavodi, ki poslujejo vsaj eno poslovno leti pred oddajo vloge na javni razpis in imajo najmanj pet zaposlenih. Omejitev glede velikosti podjetja ne velja za podjetja, ki so člani tehnološkega parka ali univerzitetnega inkubatorja.

 

 

Za novosti spremljajte našo spletno stran ali nas kontaktirajte na: info@mk-projekt.si


Aktualni razpisi

E-obveščanje

Kontakt


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

MK projekt, družba za svetovanje in vodenje projektov, d.o.o.